Öppenrelation ett drömförhållande

En öppenrelation kan för många ses som ett drömförhållande men oftast är det något som inte alla klarar av att leva i och det är okej. En öppenrelation är helt enkelt en relation där båda parter i ett förhållande har möjligheten att ha sex med andra men det finns ingen relation som har exakt samma regler eller förutsättningar så det är svårt att generalisera över ett öppet förhållande.

En öppenrelation kan vara så att man har tillåtelse att sex med andra enbart om ens partner inte är i närheten eller att partnern måste godkänna varje sexpartner det finns rent allmänt lika många olika sätt att göra det på som det finns öppna förhållanden.

Hur får man partnern att gå med på en öppenrelation

Det finns tyvärr inget svar på den frågan då det kräver att båda parter vill kunna ha sex med andra samtidigt som de enbart älskar den de är i ett förhållande med. Men om det bara är en part som vill ha ett öppet förhållande så kan det vara bättre att antingen hitta en annan partner som redan från början vill samma sak eller att helt enkelt aldrig berätta det för sin partner att man vill ha detta.

För berättar man för sin partner att man vill ha ett öppet förhållande och den andra inte vill så leder det ofta till friktioner i förhållandet och skapar en massa problem då den ena partnern kanske har en helt annan inställning till sex och då kanske blir väldigt svartsjuk.

Vi båda har samma inställning till sex

Om båda parter har samma inställning till sex och förhållande så finns det en väldigt stort chans att man kan ha en öppenrelation utan att det skadar förhållandet och det bästa är helt enkelt att båda sätter sig ner och pratar igenom om hur de känner kring detta.

Sen är det viktigt att man bestämmer vilka regler som ska gälla för den öppna relationen, vilka man får eller inte får ha sex med och liknande saker och en av de vanligaste reglerna är att det måste vara människor man inte känner och alltså inga vänner eller bekanta.